Media

Nooit meer verdwalen dankzij GPS

Fietsen met een pak kaarten op je stuur? Echt niet. Gps'jes te kust en te keur. Compacte, bijna onfeilbare gidsen. Zoeken tevens de dichtstbijzijnde supermarkten, campings en restaurants voor je op. En je kunt er nog foto's mee maken ook.

Herkende je de doorgewinterde randonneur vroeger, naast de op ashoogte geplaatste bagagetassen, aan het klembord met wegenkaarten op zijn stuur, nu zit er op die plaats slechts een klein kastje. Een computertje dat in contact staat met satellieten en je precies de weg wijst. Zo'n gps (global positioning system) is de TomTom voor fietsers (en wandelaars).

Lees meer...

Wereldfiets

Bron: De Volkskrant 

Wie wat van de wereld wil zien heeft een stevige fiets nodig. Niet overal staan fietsenmakers klaar met hi-tech materiaal. Betrouwbare en stevige onderdelen heb je nodig en we kijken niet op een grammetje. 
De wereldfiets is een hulpmiddel om je zelf en je bagage mee te vervoeren op een comfortabele manier. Snelheid en afzien horen daar niet persé bij. Want het is vakantie.

Bekijk hier het gehele document.

Wereldfaam

Veel mensen zitten verkeerd op de fiets

Bij Vittorio in Heerhugowaard koop je niet zomaar een fiets. Nee, van Ton en Anita Berkhout krijgje 'm pas mee als-ie op je lijf geschreven is. De handgebouwde fietsen genieten wereldfaam. Klanten komen van verre naar Heerhugowaard om hun nieuwe fiets samen te stellen.

Dat begint altijd met een 'ritje' op een speciale meetfiets. De buizen daarvan worden net zo lang heen en weer geschoven totdat de ideale zitpositie gevonden is. "Het gaat om de juiste positie van heup, knie en enkel. Want dat is waar je mee fietst" weet Ton Berkhout, samen met zijn vrouw Anita sinds 2003 eigenaar van het in 1935 Opgerichte bedrijf.

Lees meer...

Handmade

Bron: BEST LIFE, mei/juni 2007

Ton Berkhout (50) vervaardigt handgemaakte fietsen onder de merknaam Vittorio.

"In 1935 is Jan Groot in Alkmaar met Vittorio begonnen. In januari 2003 nam ik de zaak over van zijn zoon Frank. Ik werkte hier net een jaar en had al eens laten doorschemeren dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. Toen Franks dochters niet geïnteresseerd bleken in overname van hun vaders bedrijf, benaderde Frank mij. En deze kans was te mooi om voorbij te laten gaan.
Oorspronkelijk maakte Vittorio vooral racefietsen, maar de laatste jaren isde nadruk steeds meer op vakantiefietsen, randonneurs en tandems komen te liggen.

Lees meer...

Copyright © 2019 www.vittorio.nl. Alle rechten voorbehouden.